Betekenis Paardenbloem

Als symbool voor mijn praktijk heb ik de paardenbloem gekozen. Waarom?

Moed en innerlijke kracht
De paardenbloem is bekend als een veerkrachtige bloem en staat symbool voor moed en innerlijke kracht. De paardenbloem bloeit en groeit overal, zelfs in de meest moeilijke omstandigheden. De boodschap van de paardenbloem is om niet op te geven, zelfs wanneer het lijkt alsof omstandigheden je proberen klein te krijgen. Want de paardenbloem blijft terug komen. En zoals zo’n kleine paardenbloem wel honderden zaadjes in zich heeft, zo ga ik ervan uit dat ieder mens ook alle antwoorden en oneindig veel kracht in zich heeft, om te overleven en de uitdagingen van het leven te overwinnen.
Soms heb je hier echter wel hulp bij nodig. Hulp vragen is dan ook geen zwaktebod, maar getuigt juist van moed en inzicht. 

De juiste hulp
De paardenbloem duikt op waar hij het meest nodig is. Met zijn diepe wortels maakt hij compacte grond weer losser en arme grond wordt verrijkt met de benodigde voedingsstoffen. Dit is wat ik wil zijn voor anderen: de juiste hulp. Ik wil er zijn als het nodig is en weer uit beeld verdwijnen als het niet meer nodig is.  

Holistische werkwijze
Spiritueel wordt de paardenbloem gezien als het symbool dat eraan herinnert dat alles uit één universum voortkomt. De bloem symboliseert de stralende zon, de pluizenbol de volle maan en de losse zaadpluizen symboliseren de sterren. Daarbij herinnert het ons er ook aan dat alles met alles samenhangt en dat ieder zijn eigen belangrijke, onmisbare functie heeft in het geheel. Dit is een holistische zienswijze.
Praktijk PB werkt vanuit een holistische visie. Ik ga ervan uit dat lichaam, geest en ziel één dynamisch geheel zijn en dus onderling nauw met elkaar verbonden zijn.

Spreekt dit beeld en deze visie jou aan? Denk je dat het tijd is om jouw grond te verrijken of losser te maken?
Neem dan contact met mij op, voor een geheel vrijblijvend kennismakingsgesprek.