KOPP of VKV

KOPP, of beter gezegd KOPP/KOV staat voor Kinderen van Ouders/Verzorgers met Psychische Problematiek en of Verslaving en is een term die gebruikt wordt in de GGZ, met name voor de jonge kinderen.
Helaas is er echter weinig tot geen aandacht voor de Volwassen KOPP-er. Of zoals ik ze noem: Volwasssen Kinderen Van (VKV-er). Blijkbaar bestaat nog altijd de gedachte dat een volwassene hier wel ‘overheen groeit ‘, of iets dergelijks. De werkelijkheid is helaas anders.
Ik vind het belangrijk om onderscheid te maken tussen KOPP en VKV omdat wat een KOPP-er nodig heeft, iets heel anders is dan wat een VKV-er nodig heeft.

Wat heeft een VKV-er dan nodig? Het begint met de erkenning dat het KOPP verleden wel degelijk invloed heeft. Invloed in het verleden, toen je nog kind was, maar ook nu als volwassene. Hoeveel last je daarvan ondervindt, hangt van vele factoren af. Gelukkig zijn er KOPP-ers die als VKV geen last meer hebben van het verleden. Maar een grote groep loopt aan tegen de overlevingsmechanismen die ze als kind hebben ontwikkeld – om te overleven – letterlijk. Want als kind ben je nu eenmaal totaal afhankelijk van je ouder(s)/verzorger(s). Die overlevingsmechanismen kunnen je echter als volwassene flink in de weg gaan zitten. Hoe dat eruit ziet, is voor iedereen anders. Daarom is er ook geen standaard aanpak mogelijk om deze problemen aan te pakken.

Ik begeleid VKV-ers door samen op zoek te gaan naar de door jou ervaren problematiek en de voor jou juiste weg naar herstel. Dat doe ik op een op jou afgestemde werkwijze.

Herken je jezelf in het bovenstaande? Denk je dat ik jou kan helpen, jezelf te helpen?
Neem dan contact met me op, voor een gratis vrijblijvende kennismaking.